Schiphol taxibus

Vervoer naar de luchthaven: zelf rijden, het OV of met de taxi?

Geplaatst op

Steeds meer mensen laten de auto staan en gaan met het vliegtuig op vakantie. Een van de zaken die je moet regelen is het vervoer van en naar de luchthaven. Daarbij zijn er een drietal opties die je in overweging kunt nemen; zelf rijden en daar de auto daar parkeren, gebruik maken van het openbaar vervoer, of een vervoerder inhuren zoals een taxi of een prive chauffeur. Allen hebben ze voor- en nadelen.

Met de eigen auto rijden en parkeren

De eerste optie is om met de eigen auto naar de luchthaven te rijden en deze daar gedurende de hele vakantie te laten staan. Het is heel goed mogelijk, omdat de meeste (grote) luchthavens goede parkeervoorzieningen hebben tegen prima tarieven. Daarnaast bepaal je zelf hoe laat je weg gaat en hoef je geen kosten te betalen voor een taxiservice. Uiteraard zitten er ook nadelen aan verbonden. Voor sommige vakantiegangers is het niet fijn om na een lange vlucht nog zelf naar huis te moeten rijden. Of ze hebben niet een auto die alle benodigde bagage kan vervoeren.

Met het openbaar vervoer naar de luchthaven

Als je zelf geen auto hebt om naar het vliegveld te komen is het openbaar vervoer een relatief goedkope optie om naar het vliegveld te komen. Het voordeel is dat de luchthavens als Schiphol erg goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer. De trein stopt immers onder de vertrekhal. Het kan lastiger worden om kleinere luchthavens te bereiken met het openbaar vervoer. Daarnaast ben je afhankelijk van dienstregelingen, die nog wel eens vertraging kunnen hebben. Ook is het voor veel mensen niet ideaal om ‘veel’ te sjouwen met de bagage over perrons en langs bushaltes.

Met een vervoerder naar de luchthaven

De nadelen van het sjouwen met bagage worden weggenomen als je met een taxi of prive-chauffeur gaat. Ook als je zelf geen auto hebt, of je wil deze niet laten staan op de luchthaven is een taxi of chauffeur een goede oplossing. Vooral bij mensen die zakelijk reizen is het een populaire oplossing, omdat je voor de deur wordt afgezet en opgehaald op een tijd die jij aangeeft. Het nadeel van deze vervoersoplossingen is natuurlijk het kostenplaatje. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je moet afleggen kan het een aardig kostenplaatje worden.

Wat is de beste optie?

Als je zelf beschikking hebt over een auto is het daarom goed om een kostenplaatje te maken van taxirit en van het zelf rijden plus parkeren. Zo weet je precies of een taxi goedkoper of duurder is. Daarna is het aan jezelf om te beoordelen of het verschil in kosten opweegt tegen het wel of niet zelf rijden naar de luchthaven. Uiteraard geldt hetzelfde voor het openbaar vervoer; zelf kun je het beste beoordelen of de kosten opwegen tegen het sjouwen.

Gerelateerde berichten

De voor- en nadelen van een huurauto op vakantie

Tegenwoordig vliegen we steeds gemakkelijker en goedkoper naar landen over de hele wereld om vakantie te vieren. Of het nu een drieweekse roadtrip is...

Lees meer

3 voordelen van het huren van een personenbus

Het huren van een personenbus heeft veel voordelen als je op reis gaat. We geven je een aantal redenen waarom het huren van een personenbus je gaat...

Lees meer

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden