Schiphol taxibus

De voor- en nadelen van een huurauto op vakantie

Geplaatst op

Tegenwoordig vliegen we steeds gemakkelijker en goedkoper naar landen over de hele wereld om vakantie te vieren. Of het nu een drieweekse roadtrip is door een ver land, of een citytrip van een paar dagen; de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de goedkoopste vlucht en het beste hotel vinden is het vervoer gedurende de reis een belangrijke factor om over na te denken. Ga je de hele reis met het openbaar vervoer? Of huur je toch zelf een auto? In deze blog zetten we de voor- en nadelen van een huurauto op een rijtje.

Voordelen van een huurauto

Flexibiliteit en gemak vanaf de landing

Een auto huren heeft als grootste voordeel de flexibiliteit en het gemak van vervoer tijdens je vakantie. Direct na de landing en het ophalen van je bagage loop je naar het verhuurbedrijf op het vliegveld, waar je auto al klaar staat. Je legt je bagage achterin en rijdt zo naar het hotel. Zo hoef je geen moeite te doen om een taxi te vinden die je tegen hoge kosten naar de plek van bestemming brengt.

Onafhankelijk van het openbaar vervoer

In Nederland is het openbaar vervoer over het algemeen goed geregeld, hoewel het niet altijd duidelijk is voor toeristen. In het buitenland is dit echter niet altijd het geval. In sommige landen is het onduidelijk hoe laat de bus of trein komt en wat je moet doen als het niet zo is. Daarnaast is het veel werk om dit uit te zoeken. Met een huurauto hoef je je hier allemaal geen zorgen over te maken. Het enige waar je op moet letten is dat er genoeg brandstof in de auto zit.

Keuze uit verschillende auto’s

Bij het huren van een auto kun je vaak kiezen uit een enorm aantal auto’s. Als je van autorijden houdt is dit een ideaal moment om eens een ander type auto te rijden. Ga je naar een zonnige bestemming? Grijp de kans om een cabrio te huren. Daarnaast heb je bij sommige verhuurbedrijven nu ook de mogelijkheid om een elektrische auto te huren. Kijk bijvoorbeeld naar e-drive van Enterprise. Zo kun je ook nog eens milieuvriendelijker rijden op vakantie!

Nadelen van een huurauto

Toeslag voor jongere bestuurders

Bij bijna alle verhuurbedrijven moet je een dagelijkse toeslag betalen bovenop de huurprijs als je jonger bent dan een bepaalde leeftijd (dit varieert per land). Op die manier kunnen de kosten van een huurauto hoger uitvallen dan je vooraf verwacht had.

Wennen aan de auto en het verkeer

Sommige mensen vinden het onprettig om te rijden in een auto die ze niet goed kennen, laat staan in een ander land. Er zijn landen waar het verkeer een stuk chaotischer is dan in Nederland, of waar ze bijvoorbeeld links rijden. In dat geval is zelf achter het stuur zitten wellicht een stuk stressvoller dan je zou willen op vakantie.

Gerelateerde berichten

Vervoer naar de luchthaven: zelf rijden, het OV of met de taxi?

Steeds meer mensen laten de auto staan en gaan met het vliegtuig op vakantie. Een van de zaken die je moet regelen is het vervoer van en naar de...

Lees meer

3 voordelen van het huren van een personenbus

Het huren van een personenbus heeft veel voordelen als je op reis gaat. We geven je een aantal redenen waarom het huren van een personenbus je gaat...

Lees meer

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden