Schiphol taxibus

Welke vloeren zijn wel en niet geschikt voor huizen

Geplaatst op

Er zijn allerlei soorten vloeren beschikbaar, maar niet elke vloer is even geschikt voor toepassing in woningen. Het is bij vloeren voor woningen bijvoorbeeld van belang dat deze aan bepaalde eisen voldoen. Hierbij gaat het onder meer om comfort, uitstraling, kleur, duurzaamheid en gebruiksgemak. Wat dat betreft is een EP gietvloer in elk geval al uit te sluiten als geschikte vloer voor woningen. Een PU gietvloer is echter wel weer geschikt, omdat deze over andere eigenschappen beschikt dan een EP gietvloer.

Wel geschikt

Er is een groot assortiment is dat perfect geschikt voor woningen is. Een voorbeeld daarvan, zijn de microcement vloer, de PU gietvloer. Deze laatstgenoemde vloer voldoet aan eisen die betrekking hebben op het comfort, zoals de warmte en loopbeleving. Bovendien is deze vloer ten aanzien van de uitstraling in iedere kleur te realiseren. Er is vloerverwarming onder een PU gietvloer aan te brengen en dat is overigens eveneens mogelijk onder woonbeton. Dat is namelijk een ander type vloer en ideaal om op te wonen met als belangrijke kenmerken, optimaal comfort en een luxe uitstraling.

Niet geschikt

Een EP gietvloer is niet geschikt voor woningen, omdat het een zogenoemde harde vloer betreft die niet in een aangenaam wooncomfort voorziet. Het is meer een toepassing voor de industrie, zoals in fabrieken, maar ook in magazijnen. In het verlengde hiervan is epoxycoating evenmin een geschikte woonvloer, want deze vloer bestaat uit een dunne laag epoxy. Zo is een troffelvloer een ijzersterke industriële vloer en ook niet aan te merken als geschikt voor woningen. Verder zijn er ESD vloeren die niet uitgevoerd zijn om als woonvloer te dienen en geldt dat eveneens voor MMA vloeren net als voor bijvoorbeeld HACCP vloeren.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden