Schiphol taxibus

Welke auto’s hebben de laagste onderhoudskosten?

Geplaatst op

De aankoop van een nieuwe of tweedehands auto hangt niet alleen af van de kostprijs van de auto zelf. Er spelen veel meer factoren mee die essentieel zijn voor deze keuze. Je kunt hierbij denken aan de soort brandstof en de prijzen hiervan, de kosten voor reparaties en onderhoud en als laatst de belastingen en verzekering. Wij leggen je uit welke auto’s het voordeligst in onderhoud zijn en aan welke kosten je hierbij moet denken.

Wat zijn de meest voorkomende onderhoudskosten?

Als je een nieuwe auto koopt, dan zit er vaak een tijdelijke onderhoudsperiode inclusief. Na verloop van tijd is dit echter niet meer inbegrepen en die je zelf ieder jaar te zorgen voor een grote of kleine beurt. En hier start vaak het pijnpunt als je niet voor het juist automerk en bijbehorende model hebt gekozen. De belangrijkste punten die jaarlijks gecontroleerd moeten worden en dus mogelijk vervangen moeten worden:

 • Distributieriem
 • Banden
 • Remmen
 • Bougies
 • Transmissie
 • Koelvloeistof bijvullen
 • Olie verversen

De bovenstaande onderdelen komen het vaakst voor bij auto’s en zijn opgeteld de grootste kostenposten bij de reparatie of revisie. Maar let op: er kunnen zich allerlei problemen voordoen en je moet bereid zijn om ze allemaal te betalen. Je kunt onderzoek doen naar wat mensen ervaren bij bepaalde merken en modellen en wat je kunt verwachten bij dit model.

Welke auto’s zijn dan het voordeligst?

Het verschil natuurlijk per model wat de verwachte kosten zullen zijn. Maar als we het complete modellenbestand bij elkaar pakken, dan kunnen we wel een bepaalde tendens zien in de voordeligste merken qua onderhoud. Er zijn ook websites die de gemiddelde kosten van onderdelen en onderhoud al jarenlang bijhouden. Op basis van deze cijfers is er een interessante conclusie met betrekking tot auto’s die nauwelijks kapot te krijgen zijn en goedkoop zijn om te repareren: de conclusie? Koop een Japanse auto. Vooral Japanse auto onderdelen zijn goedkoop, maar ook zijn deze auto’s zeer betrouwbaar. In het onderstaande overzicht zie je de top 10 goedkoopste auto’s in onderhoud:

 1. Suzuki
 2. Honda
 3. Mazda
 4. Skoda
 5. Toyota
 6. Hyundai
 7. Nissan
 8. Citroën
 9. Ford
 10. Kia

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden