Schiphol taxibus

Wat te doen bij opgelopen autoschade op reis?

Geplaatst op

Wanneer je op vakantie plotseling betrokken bent bij een auto-ongeluk, dan zit de schrik er gelijk goed in. Wat te doen op het moment na het ongeluk en wat te doen met de opgelopen schade? We nemen de stappen met je door en geven hierin advies. Een ongeluk meemaken is altijd schrikken, met de juiste zorg en financieel advies kom je hier weer bovenop. Door onze tips te weten kan je weer met een geruster hart de vakantie vervolgen.

Eerste stappen

Na het moment dat het ongeluk heeft plaatsgevonden is de eerste zaak altijd om te kijken of iedereen in orde is. Check dit eerst bij jezelf en vervolgens je medepassagiers. Breng iedereen in veiligheid. Het is daarna zaak om contact te zoeken met eventuele betrokken partijen en de lokale politie te bellen en het ongeluk te melden. Zoek medische hulp indien nodig.

Toestand van de auto

Breng de auto ook in een veilige positie, zoals een parkeerplaats. Je kunt de auto controleren en kijken of het nog veilig is om de reis te vervolgen. Wanneer de auto flinke schade heeft opgelopen is dit natuurlijk flink balen. Het is dan zaak om zo snel mogelijk vervangend vervoer te regelen. Wanneer de auto niet verder kan, dan kan je deze laten wegslepen. Neem contact op met je reis- of autoverzekeraar voor assistentie. 

Goedkoop de auto repareren 

Autoschade laten repareren is vrijwel nooit goedkoop. We hebben een tip die je uitkomst kan bieden. Stel je hebt de gehele zijkant van een auto beschadigd. Moet je de auto dan afschrijven? Dit hoeft niet noodzakelijk te zijn. Wanneer je geen budget hebt om de schade te laten repareren bij een autogarage of een nieuwe auto te kopen, dan zit je al snel met je handen in het haar. Wat nu? Een goedkoop alternatief is Schadeautos.nl. Het is een online platform waar tientallen duizenden schadeauto’s op staan. Hierop zijn diverse onderdelen te vinden waarmee je goedkoop de auto-onderdelen van jouw eigen auto mee kan vervangen. Ontdek de voordelen en vind de onderdelen die je nodig hebt zodat je aan de slag kan met de reparatie. Bespaar hiermee de kosten van het kopen van een gloednieuwe auto.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden