Schiphol taxibus

Wat moet je doen om directiechauffeur te worden?

Geplaatst op

Een directiechauffeur brengt directeurs van A-naar-B, maar doen dit op zeer professionele manier. Het voordeel van zo’n chauffeur is dat je in je eigen auto rondgereden kunt worden. Je beschikt dus altijd over je eigen auto en het meeste comfort. Maar waar moet een directiechauffeur aan voldoen om een volwaardige kracht te kunnen zijn?

Rijdiploma’s voor directiechauffeurs

CCV-D1

Een directiechauffeur kan zich op laten leiden en diploma’s van het CBR halen. Er bestaan twee certificaten die je kunt behalen om te bewijzen dat je beschikt over de juiste rijcapaciteiten. Met het CCV-D1 certificaat leer je de basis van rijvaardigheid, houding en serviceverlening in een auto. De examens bestaan net als bij het halen van je rijbewijs uit een theorie- en een praktijkexamen. Met dit certificaat krijg je bovendien een vrijstelling voor de chauffeursopleiding Taxi.

CCV-D2

Het geavanceerde certificaat is de CCV-D2. De voorwaarde om hieraan mee te doen is dat je het CCV-D1 certificaat ook hebt behaald. Tijdens deze opleiding breid je je kennis en vaardigheden als chauffeur nog verder uit. Dit biedt dan ook voordelen als je gaat solliciteren bij een chauffeursdienst: het bewijst jouw kennis en kunde.

Punten die jou onderscheiden van de rest

Als je graag een directiechauffeur wilt worden, dan kun je je ook op een andere manier onderscheiden. Met het dragen van een net kostuum ben je er namelijk nog niet. Zo moet je bijvoorbeeld tegen onregelmatige werktijden kunnen, omdat een directielid nooit stilzit. Verder is het bijvoorbeeld een pré als jij je EHBO-certificaat op zak hebt (eentje die nog geldig is). Dit biedt de directieleden extra zekerheid en dit kan het zetje in de rug geven om juist jou te kiezen. Denk daarnaast na over het taalgebruik in de zakenwereld: Engels spreken is eigenlijk een must.

Uiteindelijk is het belangrijk om te doen wat je leuk vindt. Blijf vooral jezelf, maar onderscheid jezelf door die kleine extra’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden