Schiphol taxibus

Waarom is de scooter een voordelig vervoersmiddel?

Geplaatst op

Of het nu gaat om de mogelijkheid om op je 16e op de motor te stappen, een minder intimiderend vermogen, brandstofefficiëntie, het versnellen van je woon-werkverkeer, of iets anders, er zijn tal van redenen waarom een scooter de beste keuze zou kunnen zijn voor je eerste motorfiets.

Als je nog nooit een motor hebt gehad of gereden, kan het vooruitzicht om er een te kopen beangstigend zijn. Als krachtige motoren niets voor jou zijn, maar je toch de sensatie en vrijheid wilt die een auto je misschien niet kan geven, is een scooter als eerste koper een geweldige optie. We nemen een aantal redenen met je door waarom een scooter top is. 

Easy start

Om met je scooter op de openbare weg te rijden, moet je eerst je voorlopig rijbewijs halen rond je 16e verjaardag kunt aanvragen. Als je dat hebt, moet je de verplichte basisopleiding afronden, waarmee je op de openbare weg met je scooter mag rijden.

Niet te krachtig

Scooters zijn over het algemeen niet zo krachtig als motorfietsen, wat ideaal is als je voor het eerst een scooter koopt. Te veel vermogen kan de besturing lastig maken en als je geen ervaren rijder bent, kun je gemakkelijk de controle verliezen.

Motoren van motorfietsen kunnen in grootte variëren van 150 cc tot 2.000 cc (en in sommige gevallen zelfs meer), terwijl de meeste scootermotoren variëren van 50 cc tot 300 cc. Scooters van 50cc kunnen gemiddeld 30mph halen en sommige halen een topsnelheid van 40mph, terwijl scooters van 250cc meestal een topsnelheid van 75mph kunnen halen.

Fijn voor in de stad

Als je in een stad woont en de scooter alleen voor korte ritten nodig hebt, is een 50cc perfect, maar als je wat verder wilt reizen, wil je misschien iets met wat meer pit om je van A naar B te brengen.

Het vooruitzicht van het bezitten van en het rijden op een scooter op de openbare weg kan ontmoedigend zijn voor een beginnend koper, vooral wanneer de wegen steeds meer verstopt raken. Maar dankzij het lichte gewicht en de wendbaarheid van een scooter is de besturing eenvoudig, zodat je veilig door het verkeer kunt filteren.

Kijk eens bij www.piaggio-parts.nl voor een scooter, supermooi joh!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden