Het kopen van een gesloten aanhangwagen lijkt misschien heel eenvoudig, maar het kan iets ingewikkelder zijn dan men in eerste instantie zou denken. Er is een aantal variabelen om te overwegen, en deze zullen grotendeels afhangen van wat je nodig hebt en wat voor gebruik je trailer zal zien. Voor nuttige informatie over het kopen van een aanhangwagen kun je hieronder verder lezen.

Weet wat je nodig hebt

Wordt je trailer voor lichte of zware ladingen? Aluminium aanhangwagens zijn gemakkelijk in staat om lichtere ladingen te dragen en ze zullen een beetje gewicht besparen. Stalen aanhangwagens zijn echter meestal in staat om zwaardere ladingen te hanteren en een goed gecoate stalen aanhangwagen kan jaren meegaan. Bij het overwegen van wat je oplegger aankan, moet je ook denken aan het steunpunt voor dwarsbalken op de vloer.

Denk aan prijs en levensduur

Veel mensen denken dat aluminium trailers automatisch langer meegaan dan stalen trailers, maar stalen trailers kunnen in potentie net zo lang meegaan als hun aluminium tegenhangers. Bovendien zijn stalen aanhangwagens over het algemeen goedkoper. Aan de andere kant, vereisen de aluminiumaanhangwagens wel onderhoud, maar aantoonbaar minder dan die van staal. Goed onderhoud en verzorging zal de levensduur van je oplegger aanzienlijk verlengen, ongeacht het materiaal en de specifieke kenmerken.

De prijsstelling zal bijna altijd een punt van zorg zijn. Een rond dak zal helpen bij regen en sneeuw, maar ze hebben de neiging om meer te kosten dan platte daken. Als u met een plat dak weg kunt komen, bespaart het u wat geld. Staal is over het algemeen goedkoper dan aluminium, dus tenzij dat kleine beetje gewichtsreductie echt belangrijk is voor je, kun je vrijwel altijd wegkomen met het kiezen voor staal in plaats daarvan. De meeste mensen gaan niet alle toeters en bellen nodig hebben, maar zullen liever geld willen besparen.