Schiphol taxibus

Tips voor het halen van je rijbewijs

Geplaatst op

Vanaf je 16de levensjaar mag je in Nederland beginnen met het halen van je rijbewijs. Dit houdt in dat je vanaf je 16de rijlessen mag volgen, waarbij je de auto leert besturen. Je kunt echter vanaf je 17de levensjaar pas je rijbewijs halen. Voor het besturen van een personenauto geldt dat de ene persoon er meer gevoel voor heeft dan de ander, waardoor sommige mensen veel moeite hebben met het behalen van hun rijbewijs. Dit wordt vaak veroorzaakt door spanning, waardoor met name de eerste rijlessen ietwat onwennig zullen aanvoelen. Toch is het halen van je rijbewijs een belangrijke stap richting het volwassen leven. Voor veel banen heb je namelijk een rijbewijs nodig. Bovendien ben je hierdoor een stuk flexibeler en minder afhankelijk van andere personen of het openbaar vervoer. Om de kans op slagen te vergroten, geven we in dit blog enkele tips.

Rust uit

Autorijden is intensiever dan je in eerste instantie zult denken. Met name tijdens de eerste rijlessen zal je ervaren dat je veel energie verbruikt en na afloop moe bent. Dit komt omdat je tijdens het autorijden altijd goed geconcentreerd moet zijn en. Daarnaast zorgen zenuwen ervoor dat je meer energie verbruikt dan normaal gesproken. We raden je dus ook aan om fit en uitgerust te starten met je rijlessen. Op die manier vergroot je de kans dat het autorijden beter gaat en je er bovendien meer plezier ik zal hebben. 

Stel vragen

Om alles uit je rijlessen te halen, raden we je aan om niet simpelweg op te volgen wat een rijinstructeur je opdraagt. Het is namelijk belangrijk om veel vragen te stellen en actief in de auto te zitten. Vraag bijvoorbeeld aan je instructeur wat de lastige verkeerssituaties zijn en waar je op dient te letten. Om je goed voor te bereiden op je praktijkexamen is het ook verstandig om de routes te oefenen. Vraag dan ook aan je instructeur of je deze routes mag oefenen om je voor te bereiden op het examen. 

Ga niet te snel

Wanneer je als beginnend bestuurder de auto instapt, wil je vaak te snel. Juist bij het autorijden is dit niet verstandig. Neem de tijd om de auto onder controle te krijgen en een gevoel met de auto te creëren. Daarnaast bieden rijscholen, zoals rijschool Tiel, verschillende pakketten aan. Aan de hand van de eerste rijlessen geeft je instructeur een indicatie van het aantal rijlessen dat je nodig hebt om voldoende kans te maken om te slagen voor je examen. Laat je hierdoor adviseren en wil niet te snel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden