Schiphol taxibus

Met de aanhanger op reis?

Geplaatst op

Ga je met veel mensen naar Schiphol? Dan kun je een taxibus inhuren, maar het is ook mogelijk om kennissen te vragen of zij je kunnen brengen. Daarnaast is het ook nog een optie om je auto op het vliegveld te parkeren. Wanneer je met veel mensen gebracht wordt en jullie veel bagage hebben, kan het verstandig zijn om met meerdere auto’s te gaan. Het is natuurlijk ook een optie om een aanhanger aan de auto te koppelen en hier jullie spullen in te doen. Mocht je besluiten om met een aanhanger op reis te gaan, of dat nu naar Schiphol is of niet, dan hebben wij een aantal handige tips voor je. Met behulp van deze tips weet je zeker dat je de aanhanger veilig kunt gebruiken.

Controleer de aanhanger goed

Om te beginnen is het belangrijk om de aanhanger goed te controleren. Controleer altijd eerst de neuswielen en lichten van aanhangers. De neuswielen zijn wielen die je aan de voorkant van aanhangers kunt bevestigen. De neuswielen zorgen ervoor dat de aanhanger stevig staat als deze afgekoppeld is en ook eenvoudiger te verplaatsen is. De lichten zijn natuurlijk belangrijk voor de veiligheid. Als de lichten naar behoren werken, dan ziet men wanneer je remt of je knipperlicht aanzet. Dat is belangrijk, omdat je aanhanger het zicht op je normale lichten blokkeert. Controleer ook altijd of de aanhanger goed vastzit.

Welk rijbewijs en welke auto heb je nodig?

Belangrijk is dat je een geschikt rijbewijs hebt om de aanhanger in kwestie te mogen rijden. Een kleine aanhanger kun je met een B-rijbewijs rijden. Wanneer je een grotere aanhanger hebt, dan is een BE-rijbewijs belangrijk. Daarnaast heb je ook een auto nodig die voldoende gewicht heeft om de aanhangwagen te kunnen trekken. Daarom is het verstandig om ook deze zaken even goed te controleren.

Heb je zelf een aanhangwagen, controleer dan dus altijd even de neuswielen en de verlichting. Heb je geen aanhanger, dan kun je ook een aanhanger huren. Ook in dat geval is het belangrijk om de aanhanger altijd even goed te controleren of deze goed werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden