Schiphol taxibus

Kan ik letselschade claimen bij whiplash na taxirit?

Geplaatst op

We gaan het in deze blog hebben over een gebeurtenis waarvan we hopen dat je er nooit mee te maken zult krijgen. Het gaat over het oplopen van een whiplash tijdens een taxirit naar Schiphol. Wanneer zoiets gebeurt is, is het dan mogelijk om letselschade te claimen? Lees snel verder in deze blog om te kijken hoe het in elkaar zit.

Een whiplash

Wanneer je van achteren aangereden wordt is het mogelijk dat je een whiplash oploopt. Dan gaat je nek heel snel heen en weer waardoor er schade ontstaat. Het lastige van deze aandoening is, dat de symptomen vaak pas later merkbaar worden. Deze zijn vaak: 

  • Hoofdpijn
  • Nekpijn
  • Concentratieproblemen
  • Slapeloosheid

Je ziet dat dit symptomen zijn die niet altijd direct te herleiden zijn aan een verkeersongeval, zeker niet als ze wat later optreden. Daarom is het belangrijk om direct naar een ongeluk een huisarts te bezoeken. Zo kan eventueel letsel vastgesteld worden waardoor kan worden aangetoond dat bepaalde symptomen later makkelijker te relateren zijn aan een whiplash.

De aansprakelijkheid

Een belangrijke vraag is wie er aansprakelijk is wanneer je tijdens een taxirit naar Schiphol een whiplash oploopt. In de wet is het zo geregeld dat de inzittende, wanneer deze zelf geen gevaarlijke handelingen gedaan heeft tijdens de rit en de autogordel om had, nooit aansprakelijk is. Er is dus altijd een andere partij waar dus letselschade geclaimd kan worden. Het hangt er vanaf wie de uiteindelijke schuldige is. Het kan zijn dat een andere verkeersgebruiker de taxi geschept heeft, het kan ook zijn dat de chauffeur fouten gemaakt heeft. Voor de inzittende maakt dit geen verschil, want sinds 2017 is het mogelijk om altijd de taxicentrale aansprakelijk te stellen. De verzekering van de taxicentrale kan vervolgens deze schade claimen bij de gene die uiteindelijk aansprakelijk is. Zo is het voor de inzittende makkelijker om een schadevergoeding te krijgen en hoeft deze niet lang te wachten tot de verschillende partijen eruit zijn over wie er verantwoordelijk is voor het ongeluk. (Er is echter wel een uitzondering, wanneer de inzittende duidelijk kon zien dat de bestuurder onder invloed was, is het mogelijk dat de schadeclaim met 50% verminderd wordt.)

Blijf ons volgen voor meer informatie over taxi services. We blijven informeren!

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden