Schiphol taxibus

Hoe ziet een dag van een privéchauffeur eruit?

Geplaatst op

Als privéchauffeur rijdt je mensen – in de meeste gevallen directieleden – van locatie naar locatie. Het zorgt ervoor dat men ongestoord rust kan pakken, of juist nog even doorwerken tijdens de rit. Een privéchauffeur is echter net iets anders dan een reguliere taxichauffeur.

In welke auto rijdt een privéchauffeur?

Het verschilt per privéchauffeur in welke auto je rijdt. Dit hangt onder andere af of je aangesloten bent bij bepaalde chauffeursdiensten of juist zelf aan de slag gaat als privéchauffeur. In sommige gevallen rij je als privéchauffeur zelfs in de auto van de klant zelf. Ze willen dan graag het maximale comfort hebben in hun eigen auto. Het is in dit soort gevallen vaak essentieel om een onbeperkt reizen kaart voor het openbaar vervoer te hebben. Daarom worden dit soort baantjes vaak gedaan door studenten met een studenten jaarkaart.

Wat doet een privéchauffeur?

Een privéchauffeur zorgt ervoor dat passagiers een veilige en aangename reis hebben. Daarnaast zijn zij er ook verantwoordelijk voor dat zij zich te allen tijde professioneel kunnen presenteren. Naast het vervoeren van A-naar-B voeren privéchauffeurs ook andere taken uit.

Rekening houden met weer en verkeersvertragingen bij het plannen van routes

Een goede privéchauffeur inventariseert van tevoren welke wegversperringen er op de route zijn. Blijf dus goed in contact met je passagier en vraag hem van tevoren waar hij heen moet. Je kunt hierdoor rekening houden met afwijkende reistijden en je voorkomt er frustraties in de file mee.

Helpen met het uitladen van bagage

Als chauffeur dien je jouw passagier van zoveel mogelijk gemak te voorzien. Hierbij hoort dus ook het helpen met uitladen van bagage. Neem ook altijd bagage aan voordat de passagier instapt. Laadt deze dan ook netjes in, zodat je hier bij het uitladen ook weer van profiteert. Denk overigens ook aan het helpen instappen in de auto. Doe dit echter alleen als de passagier dit prettig vindt.

Reinigen en onderhouden van het voertuig

Je hebt als privéchauffeur regelmatig tijd over, omdat je bijvoorbeeld op je passagiers wacht voor de terugreis. Klanten kunnen privéchauffeurs op pad sturen om boodschappen te doen, in tegenstelling tot een reguliere taxichauffeur. Heb je niks te doen? Ga aan de slag met de auto. Reinig het voertuig van binnen of ga langs bij de carwash. Er zijn genoeg dingen te doen om je wachttijd goed te besteden.

Vragen beantwoorden en passagiers op de hoogte houden van hun reisstatus

Je dient je passagiers altijd op de hoogte te houden van de reisstatus. Dit geldt bijvoorbeeld als er file of vertraging aan komt. Maar denk ook leuke dingen, bijvoorbeeld mooie bezienswaardigheden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden