Schiphol taxibus

Hoe word je een directiechauffeur?

Geplaatst op

Als je een directiechauffeur wilt worden, dan dien je van goeden huize te komen. Een directiechauffeur is namelijk net iets anders dan een gewone taxichauffeur. In dit artikel lees je hoe je wel aan de slag kan als privéchauffeur.

Zelf een bedrijf opstarten of in loondienst

De eerste optie is om zelfstandige bestuurder te worden en luxe vervoer aan te bieden aan zakelijke en particuliere klanten. Dit gebeurt meestal door gebruik te maken van eigen auto’s of met leaseauto’s. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de algemene bedrijfsvoering van het bedrijf.

Je kan ook kiezen voor meer zekerheid: een betrouwbaar inkomen en volledige controle over de uren die je werkt. In dit geval ga je als directiechauffeur in loondienst bij een goed lopend bedrijf.

Hoe is het om een directiechauffeur te zijn?

Er zijn mensen die zeggen dat een baan als directiechauffeur erg saai is. Ze denken alleen aan de lange dagen, waarvan je een groot deel ook alleen doormaakt. Als directiechauffeur heb je inderdaad te maken met onregelmatige werktijden, omdat je eigenlijk in dienst bent van jouw klant. Het meeste van je werk zal bestaan uit het vervoer van zakenmensen tussen hun woning, luchthavens en hun werkplek, dus deze zullen buiten de kantooruren plaatsvinden. Om de tijd te doden, kun je bijvoorbeeld door hem of haar ook ingeschakeld worden voor kleine klusjes. Denk hierbij aan boodschappen doen of het op de post doen van een brief. Je zult je dus niet snel vervelen.

Ontmoet toonaangevende klanten

Als fulltime directiechauffeur voor een groot bedrijf ontmoet je veel interessante klanten en succesvolle zakenmensen. Je zult deze mensen ook goed leren kennen en als je goed bent in je werk, dan kun je als vaste directiechauffeur voor deze persoon worden ingeschakeld.

Wat maakt jou een goede chauffeur?

Als directiechauffeur dien je rekening te houden met bepaalde etiquette. Je moet over een uitstekende rijvaardigheid beschikken en bovendien beleefd zijn. Een directiechauffeur moet altijd op tijd, attent en bereid zijn om voor elke klant een stapje extra te zetten. Je dient ook altijd netjes gekleed te zijn, maar het tegenwoordig lang niet altijd meer verplicht om met handschoenen en een hoed in de auto te stappen, zoals je dit wellicht kent uit de film. Een net kostuum voldoet vaak al: overleg dit altijd met jouw klant. Je persoonlijke verzorging is vanzelfsprekend ook key. Als laatste dien je altijd discreet te zijn. Directeurs schakelen je in zodat zij door kunnen werken tijdens hun rit, hieronder vallen dus ook de nodige telefoontjes. Je dient hier discreet mee om te gaan: probeer niet te luisteren naar de gespreken en heb het er niet over met anderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden