Schiphol taxibus

Het voordeel van een slimme rittenregistratie voor de taxi

Geplaatst op

Als ondernemer in de taxibranche ben je veel tijd kwijt aan administratieve zaken. Dit is erg jammer, want je wilt gewoon lekker ondernemen en doen wat je leuk vindt. Er zijn de laatste jaren wel een aantal technologische ontwikkelingen geweest die het ondernemers een stuk gemakkelijker maken. Zeker op het punt als het gaat om de rittenregistratie. In het verleden (en nu ook nog heel vaak) werd deze met de hand gedaan: gewoon een boekje in het dashboardkastje met een pen ernaast. Deze methode is natuurlijk totaal niet efficiënt als het gaat om de tijd die je te besteden hebt. Daarom willen we je graag voorstellen aan een nieuwe rittenregistratie die automatisch gaat en daarbij heel slim is.

Wat is een slimme rittenregistratie?

Wanneer we het over een slimme rittenregistratie hebben, dan gaat het over een systeem dat automatisch de kilometers van een zakelijke auto (taxi) registreert. Het hele idee is dat je kunt aangeven bij de Belastingdienst dat je minder dan 500 km privé rijdt met een zakelijke auto. Dit zijn namelijk de regels. Daarbij is een slimme rittenregistratie handig, omdat je er zelf helemaal niets aan hoeft te doen. Het systeem registreert het automatisch en daardoor ben je minder tijd kwijt aan de administratieve handelingen. Wanneer je chauffeurs aan het rijden zijn, dan zullen zij de rittenregistratie invullen. Daar gaat natuurlijk een heleboel tijd aan op. Daarbij worden formulieren maar al te vaak niet secuur ingevuld. Deze problemen zijn gelukkig te verhelpen met een slimme rittenregistratie voor je taxibedrijf.

Track & trace

Er komen nog veel meer voordelen kijken bij een automatische of slimme rittenregistratie. Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan een track & trace mogelijkheid. Zo kun je zien welke routes de auto’s afleggen. Daarbij is het ook nog eens een keer mogelijk om een overzicht te krijgen van hoelang de auto´s op een bepaalde locatie aanwezig waren. Dit maakt weer dat het makkelijker is om klanten te laten zien hoelang jij bezig bent geweest (erg handig als je een bouwbedrijf hebt). Het zou kunnen gebeuren dat er een discussie ontstaat over hoelang de medewerkers werkelijk op de plaats van het project zijn geweest. Met een automatische rittenregistratie heb je dit probleem niet, want de gegevens zijn objectief.

Wil je meer weten over dit systeem? Neem dan contact op routevision.nl. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden