Schiphol taxibus

Een BHV certificaat behalen als taxichauffeur?

Geplaatst op

BHV staat voor bedrijfshulpverleners. Bedrijfshulpverleners zijn mensen in het bedrijf die een BHV certificaat hebben gehaald en hulp kunnen bieden bij ongevallen of calamiteiten. Als taxichauffeur kom je dagelijks in contact met vele mensen en ben je aanwezig op vele locaties. Mocht er iets gebeuren met je passagier weet je als taxichauffeur precies hoe je eerste hulp kunt verlenen. Het behalen van BHV met code 95 is sinds 2008 verplicht voor beroepschauffeurs. Daar hoort bij dat ze om de 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing moeten volgen. Vaak wordt dit aangeboden vanuit het taxibedrijf. 

Waaruit bestaat een BHV-cursus?

Bij een BHV-cursus leer je hoe je moet handelen wanneer er een incident plaatsvindt. Er bestaan verschillende BHV cursussen. In een BHV-training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Het bieden van eerste hulp (zowel spoedeisend als niet-spoedeisend)
  • Reanimatie & AED
  • Hoe je verbandmiddelen moet gebruiken
  • Slagaderlijke bloedingen
  • Brand en ontruiming
  • Communicatie met diverse diensten en betrokkenen

Wat is het verschil tussen een BHV certificaat en een EHBO diploma?

Een EHBO-diploma is niet hetzelfde als een BHV-certificaat. Een EHBO’er weet hoe hij of zij eerste hulp kunt verlenen aan mensen, maar mist hoe ze bijvoorbeeld moeten handelen als er brand uitbreekt. Bij een BHV-cursus zit een EHBO-cursus vaak inbegrepen. 

Praktijk lessen

Er worden verschillende cursussen aangeboden. Zo kun je de hele dag op cursus gaan, maar ook wat kortere cursussen volgen. De cursussen van 1 dag leggen meestal meer de nadruk op praktijklessen. Bij korte cursussen leer je voornamelijk de theorie. 

Het verlengen van je BHV certificaat 

Een BHV-certificaat is vaak 1 jaar geldig. Door het volgen van een BHV-herhaalcursus verleng je je certificaat elk jaar. Veel BHV-cursusaanbieders bieden ook echt een ‘herhaalcursus’ aan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site laten we je weten wat je kan doen om snel van A naar B te komen in uiteenlopende situaties.

 

 

Contactgegevens

Via info @ schiphol-taxibus.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden